Jadranska Kopakabana: Ulcinjska Velika Plaža – Skriveni Dragulj Crne Gore

Jadranska Kopakabana: Ulcinjska Velika Plaža – Skriveni Dragulj Crne Gore

Jadranska Kopakabana – tako je nazivaju mnogi koji su imali priliku da posete ovu impresivnu destinaciju. Velika plaža u Ulcinju, duga čak 13 kilometara, zasluženo nosi titulu najduže plaže na Jadranu. Ova prirodna lepotica privukla je pažnju i prestižnih svetskih medija, poput The New York Times-a, koji ju je 2010. godine uvrstio među najpopularnije turističke destinacije.

Plaža je poznata po svom zlatnom pesku, bogatom mineralima, za koji se veruje da ima lekovita svojstva. Njena prostranost omogućava smeštaj do 150.000 kupača, što znači da nećete imati problema da pronađete svoje mesto pod suncem, čak i tokom najprometnijih letnjih dana. Za one koji više vole hladovinu, na raspolaganju su veliki suncobrani i borova šuma koja pruža prirodni zaklon.

Velika plaža nije samo destinacija za sunčanje i kupanje. Zbog povoljnih vetrova, ovo je raj za kitesurfere, a tu su i mogućnosti za ronjenje, odbojku na pesku, tenis, rukomet, kao i dugačke plićake za one koji uživaju u laganom brčkanju. Plaža je udaljena svega pet kilometara od grada Ulcinja, što je čini lako dostupnom za dnevne izlete.

Celo područje oko Velike plaže nudi bogatstvo prirodnih lepota i raznovrsnih aktivnosti. Sam Ulcinj je smešten nedaleko od ušća reke Bojane, koja predstavlja prirodnu granicu između Crne Gore i Albanije. Ovo područje je idealno za izlete, bilo da se odlučite za istraživanje zaštićenih močvarnih predela duž albanske granice ili za posetu prelepom Skadarskom jezeru, udaljenom samo četrdesetak kilometara severnije.

Na samoj reci Bojani nalazi se ostrvo Ada Bojana, poznato po svojoj netaknutoj prirodi i jedinstvenom ambijentu. Ada Bojana je savršeno mesto za one koji traže mir i tišinu, daleko od gužve i buke.

Bilo da ste ljubitelj avanturističkih sportova, prirode ili jednostavno tražite mesto za opuštanje, Ulcinjska Velika plaža nudi sve što vam je potrebno za savršen letnji odmor. Dođite i uverite se zašto je ovaj deo crnogorske obale poznat kao Jadranska Kopakabana!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *